Aku-Punktur
V/ Eksamineret akupunktør og sygeplejerske
Gitte Wulff Mandrupsen
Elmevang 45, 2830 Virum
Tlf.: 60 64 70 80  E-mail: info@aku-punktur.dk


Akupunkturens baggrund

Akupunktur er en behandlingsform der i stigende grad bruges over hele verdenen. Kina har brugt akupunktur som den primære behandlingsmetode i mere end 4000 år. Akupunktur blev i 1979 godkendt af Verdens Sundheds Organisationen WHO, og er i dag anerkendt som en helbredende behandlings-metode.

Ved at isætte tynde engangsnåle i bestemte punkter kan akupunktur rette op på de energimæssige ubalancer i kroppen, som er årsagen til sygdomme/lidelser. Med akupunktur sættes kroppens egne helbredende kræfter i gang, og man kan derved helbrede/lindre akutte og kroniske lidelser/sygdomme. Nålene skal sidde i ca. 30 minutter og virker ved at genskabe de rigtige energibalancer i kroppen. Antallet af behandlinger afhænger af hvilken lidelse/sygdom, der skal behandles/lindres og effekten vil løbende blive evalueret.

Akupunktur-punkterne ligger på bestemte baner (meridianbaner). Der findes 12 meridianbaner, som er koblet til hver deres indre organ. Derudover findes der nogle ekstra meridianbaner. Det er således meridianbanerne, der forsyner kroppen med livsenergi (Qi). En blokering af denne livsenergi i kroppen vil medføre sygdomme/lidelser og ved isættelse af nåle i akupunktur-punkterne kan man fjerne blokeringer og derved regulere kroppens energibalance.